Weekendroute Zuid afbeelding

Weekendroute Zuid

  • Duur: Weekend 2 - 3 dagen
  • Lengte: 75 km
  • Max. doorvaarthoogte: 2,80 m

Een weekend genieten in Friesland? Met de Weekendroute Zuid is het mogelijk om het mooiste van Zuidwest Friesland te ontdekken. Langs gezellige watersportdorpen met ieder zijn eigen karakter ontdekt u Friesland op zijn best. Via Langweer, het Tjeukemeer, Slotermeer, Heeg, Workum, Bolsward en IJlst ontdekt u in korte tijd ontzettend veel mooie plekken. Laat u verassen door de veelzijdigheid van Friesland en geniet op uw motorjacht van Yachtcharter Sneek. Wij kijken er naar uit om u te verwelkomen en hopen dat het naar meer zal smaken.

Overnachtings suggesties

Vaarroute plattegrond

Routebeschrijving

Langweer Reistijd: ± 1,5 uur

De eerste dag van uw weekend varen vertrekt u richting Langweer. Na ongeveer een anderhalf uur varen komt u in de gezellige haven van Langweer. Het pittoreske watersport dorp is de moeite waard om te bezoeken met zijn vele gezellige restaurantjes en vele activiteiten in het seizoen.

Heeg Reistijd: ± 3,5 uur

Via het Tjeukemeer en het Slotermeer vaart u op dag twee naar Heeg. In dit bruisende watersportdorp, gelegen aan het Heegermeer, worden met regelmaat grote en kleine evenementen georganiseerd. Heechspanning op Hemelvaartsdag is een begrip, maar ook het Heechersimmerfestival wil je niet missen. Van een hapje en drankje kan worden genoten op de terrasjes gelegen aan het water of in het gezellige en knusse centrum.

Sneek Reistijd: ± 5 uur

De laatste dag vaart u via Workum, Bolsward en IJlst weer terug naar Sneek. Deze steden maken deel uit van de Elfstedenroute en zijn ontzettend leuk om door heen te varen en of bezoeken. Wilt u de weekendroute uitbreiden kunt u er uiteraard ook voor kiezen om in één van deze steden te overnachten. Tot slot rest u nog een laatste keuze, gaat u in het centrum van Sneek overnachten of vaart u alvast terug naar de thuishaven? We hopen in ieder geval dat deze route naar meer smaakt en dat we u snel weer en wellicht ook langer mogen ontvangen.

Goed om te weten: Alle vaarroutes zijn beschikbaar op onze boten wanneer u deze huurt.

Vind uw boot

Met welke boot ga jij op pad? Ze zijn beschikbaar van 2 tot 12 personen

Gevarieerd aanbod
Honden welkom
24/7 storingsdienst
Geen vaarbewijs nodig