De Groningenroute afbeelding

De Groningenroute

  • Duur: Week 7 dagen
  • Lengte: 80 km
  • Max. doorvaarthoogte: 4 m

De Groningenroute is een hele afwisselende route. De vaardagen zijn soms wat langer, maar u doet 2 natuurgebieden aan, Lauwersmeer en Princenhof, en twee ‘grote’ steden, Leeuwarden en Groningen. In beide steden kunt u dicht bij het centrum afmeren, om vervolgens de stad per voet of fiets te ontdekken. Ideaal ook voor de shop liefhebbers. Aan boord ligt de route gedetailleerd uitgewerkt per dag. Het benodigde kaartenmateriaal krijgt u van ons mee. Deze routes zijn een idee, en natuurlijk helemaal zelf in te vullen. Heeft u andere ideeën, of vragen, overleg dit tijdens de technische uitleg met een van onze medewerkers en deze maakt een leuk voorstel op basis van uw wensen.

Overnachtings suggesties

Vaarroute plattegrond

Routebeschrijving

Akkrum

Leuk levendig dorp op een uur varen van Sneek, ideaal voor de eerste dag. Bij jachthaven Tusken de Maren is het goed vertoeven en loopt u zo naar de bakker of de slager voor uw boodschappen. Ook de supermarkt is op loopafstand.

Leeuwarden

De hoofdstad van Friesland is uw volgende stop. Leg uw boot aan in de prinsentuin, een park met alle voorzieningen voor de watersporters. Loopafstand van het centrum met genoeg culturele en winkel mogelijkheden. Natuurlijk is de horeca hier ook ruim aanwezig, dus hier kan iedereen aan boord zich vermaken.

Zoutkamp

Zoutkamp is een pittoresk dorpje in gemeente Het Hogeland, helemaal bovenin Nederland en gelegen aan de voet van het Nationaal Park Lauwersmeer. Het is een dorp met een hecht hart en rijke geschiedenis. Vroeger was Zoutkamp een tactisch belangrijke verdedigingsschans, tegenwoordig is het vissersdorp vooral bekend door de Hollandse (Noordzee, grijze) garnaal. Bij Zoutkamp komen de rivieren het Reitdiep, de Lauwers en het Hunsingokanaal bij elkaar, een samenvloeiing van wateren uniek in Europa. Ook bezit Zoutkamp met diverse sluizen en bruggen de grootste concentratie monumentale kunstwerken ter wereld.

Groningen

Groningen staat bekend om zijn prachtige monumenten, zoals de Martinitoren, en zijn gezellige binnenstad met een grote voetgangerszone en geweldige mogelijkheden om te shoppen. Groningen staat daarnaast bekend als studentenstad, wat zorgt voor een levendige sfeer. U legt uw boot aan in een echte stadshaven, jachthaven Oosterhaven. Vanuit uw boot heeft u mogelijk zicht op de Martinitoren, en is het centrum in 5 minuten te lopen.

Gerkesklooster of Kollum

De schepen met een doorvaarhoogte van 2,40 kunnen door naar Kollum, de hogere schepen doen Gerkesklooster aan.

Drachten

De een na laatste nacht doet u Drachten aan, mooi dorp met goede havens. Maar een nachtje Marrekrite is niet ver om de hoek, dus even doorvaren naar de Alde Feanen om daar een mooi plekje te bemachtigen behoort ook tot de mogelijkheden.

Sneek

De laatste nacht kunt u in het centrum van Sneek verblijven, om de volgende ochtend met een laatste kleine tocht weer onze haven aan te doen.

Goed om te weten: Alle vaarroutes zijn beschikbaar op onze boten wanneer u deze huurt.

Vind uw boot

Met welke boot ga jij op pad? Ze zijn beschikbaar van 2 tot 12 personen

Gevarieerd aanbod
Honden welkom
24/7 storingsdienst
Geen vaarbewijs nodig