Vaardigheid

Vaarcursus van ervaren vaarleraren

Vaarcursus afbeelding
Vaarcursus afbeelding

Vaarcursus

Yachtcharter Sneek werkt met ervaren vaarleraren en biedt u de volgende mogelijkheid;
Mocht u geen of weinig ervaring hebben op het gebied van varen dan bieden wij u de mogelijkheid om onder leiding van een professionele instructeur een vaarcursus te boeken.

Tijdens de cursus komt er een ervaren schipper aan boord die u instructies geeft op het door u gehuurde schip. U leert tijdens deze cursus de fijne kneepjes van het vak, hoe leg ik een schip aan, welke rollen hebben de bemanningsleden aan boord, wat zijn de regels op het water. Eventuele kinderen aan boord krijgen ook een taak zodat ieder aan boord betrokken is.

Vaarbewijs vrij

Varen is in Nederland nog steeds vaarbewijs vrij. En daar zijn we best blij mee! Want als dit verplicht zou worden, dan moet iedereen een theorie examen afleggen, kennen we de regeltjes, maar kunnen we nog niet varen. Net als auto rijden leer je varen door ervaring, want we kunnen wel in een boekje lezen wat er gebeurt als we achteruit varen met een rechtsdraaiende schroef, maar pas als je het ervaart weet je wat het echt in houdt. En we weten ook wel dat een boot niet een rem heeft en niet gelijk stil ligt, zoals onze auto wel doet, maar pas als we dat ervaren begrijpen we het. Dit zijn allemaal dingen waarom wij blij zijn dat het vaarbewijs niet verplicht is in Nederland, want varen leer je pas door te doen.
Met de fijne samenwerking die er is met de vaarinstructeurs leren zij het u ervaren, leren zij u wegwijs op de boot. Tijdens het varen vertelt de ervaren instructeur alle geheimen van het varen, heeft u iemand aan boord die de trucjes en de handigheidjes kent zodat het begin van de ervaring er is. Pas als we dan een week hebben gevaren kunnen we zeggen, ik ben een schipper!

Cursus van 2 uren

Indien u geen of weinig vaarervaring heeft is het dus aan te raden een korte cursus te boeken. Bij het ophalen van de boot gaat er een ervaren instructeur met u mee het water op. Tijdens deze cursus leert u o.a. manoeuvreren en wordt u ingelicht over de regelgeving op het water. Hij laat u zien en voelen hoe u het beste aanlegt, geeft u praktische tips mee en leert de matrozen de do’s en don’ts op een boot. Tevens worden de knooptechnieken weer opgefrist en wordt er een goede route uitgestippeld. Door deze cursus te volgen krijgt u meer zekerheid in het besturen van uw boot en daardoor heeft u meer vakantieplezier. We bieden een 2 uur durende cursus voor €110,00 aan.

Heeft u andere wensen op het gebied van cursussen , of is deze cursus te kort en wenst u langer les? Dan kunt u bij ons informeren naar de mogelijkheden. Want veiligheid staat voorop.

“De Friese wateren geven je het gevoel van vrijheid en geluk”