De Zuidroute afbeelding

De Zuidroute

  • Duur: Week 7 dagen
  • Lengte: 80 km
  • Max. doorvaarthoogte: 4 m

Deze route vaart uw huurboot naar de provincie Overijssel. U vaart door de ruige natuur, de Weerribben en het natuurreservaat “de Wieden”. Onderweg kunt u afmeren in leuke plaatsen als bijvoorbeeld Steenwijk en Blokzijl, waar u de sfeer van de oude zeehaven kunt inademen. De Zuidroute is geschikt voor de meer gevorderde schipper. U vaart door vele smalle kanaaltjes en riviertjes, met sluizen en ook zelfbedienings bruggen. Ervaring is niet vereist, maar wel in uw voordeel.

Overnachtings suggesties

Vaarroute plattegrond

Routebeschrijving

Joure

Uw eerste overnachting is in Joure. Slechts een ruim uur varen van Sneek, dus perfect voor de eerste dag. Joure heeft alles, slager bakker en supermarkt, op loopafstand van de haven.

Driewegsluis

Op de grens van Friesland en Overijssel ligt vlakbij Ossenzijl de Linthorst Homansluis. Ernaast staat paviljoen De Driewegsluis. Met mooi weer zitten de terrassen vol mensen die genieten van zon, water en voorbij varende bootjes. Aan de ene kant van het paviljoen is een passantenhaven aangelegd, aan de andere kant kun je mooi aanleggen aan een eilandje.

Blokzijl

Water, natuur en cultuur zijn de belangrijkste ingrediënten in Blokzijl. Op de fiets, wandelend of varend door het ongerepte natuurgebied, het Giethoornse meer. Blokzijl straalt rust uit. Heerlijk op uw huurboot genieten.

Steenwijk

U vervolgt de route naar Steenwijk. Stadswallen en grachten en leuke winkels in combinatie met gezelligheid vindt u in Steenwijk.

Sloten

Sloten is de kleinste stad van Nederland en zeer geliefd bij watersporters. Vriendelijke mensen en een prima sfeer.

Workum

Workum heeft voor iedereen genoeg te bieden: van het Jopie Huisman museum tot gezellige terrasjes, van gildebaren tot natuurwaarden. Je kunt genieten van de prachtige schilderijen van de oudijzer- en lampenkoopman Jopie Huisman maar er is ook een museum waar je kennis maakt met de rijke historie van Workum.

Sneek

Save the best for last zeggen ze wel eens, en daarom is uw laatste nacht in Sneek. Mooi in het centrum overnachten en de volgende dag in alle rust uw schip terug brengen bij ons in de haven.

Goed om te weten: Alle vaarroutes zijn beschikbaar op onze boten wanneer u deze huurt.

Vind uw boot

Met welke boot ga jij op pad? Ze zijn beschikbaar van 2 tot 12 personen

Gevarieerd aanbod
Honden welkom
24/7 storingsdienst
Geen vaarbewijs nodig