Weekendroute Noord afbeelding

Weekendroute Noord

  • Duur: Weekend 2 - 3 dagen
  • Lengte: 65 km
  • Max. doorvaarthoogte: 2,40 m

Een weekendje genieten in Friesland? Met deze noordelijke weekendroute geniet u van al het moois wat Friesland u te bieden heeft. De afwisseling in deze route maakt het extra leuk. Van natuurgebieden, naar een klein pittoresk dorp en de hoofdstad van Friesland. U kunt vanuit Leeuwarden via de Swette terug varen indien u op een schip vaart met een doorvaarthoogte van maximaal 2,40M (met platte mast) of via de staande mast route weer terug indien u met een hoger schip vaart. Laat u verassen door Friesland in een weekend, we weten zeker dat het naar meer zal smaken.

Overnachtings suggesties

Vaarroute plattegrond

Routebeschrijving

Grou Reistijd: ± 2,5 uur

Vanuit de haven van Yachtcharter Sneek vaart u via het Sneekermeer, door Akkrum naar Grou. Grou is een prachtig watersport dorp met vele mogelijkheden. Gezellig een bakje koffie drinken bij het Theehuis of een avondje culinair genieten bij Herman Serveert (reserveren is aanbevolen!).

Leeuwarden Reistijd: ± 2 uur

De tweede dag vaart u via natuurpark de Alde Feanen naar Leeuwarden. De hoofdstad van Friesland, is niet alleen bekend om de Elfstedentocht. In het historische hart van Leeuwarden liggen de oude markten. Een overzichtelijk netwerk van straten en pleinen met tal van leuke en interessante winkels en horecagelegenheden. Of u nu internationaal wilt eten, de Friese biologische keuken wilt uitproberen of liever gaat voor de Hollandse pot, u vindt het allemaal. Ook zijn er veel uitgaansmogelijkheden.

Sneek Reistijd: ± 3,5 uur

De laatste nacht van uw vakantie verblijft u in Sneek. U kunt er voor kiezen om alvast bij ons in de haven te gaan liggen, maar het centrum van Sneek is ook een goede optie, en geeft u de volgende ochtend genoeg tijd om op tijd weer de boot in te leveren.

Goed om te weten: Alle vaarroutes zijn beschikbaar op onze boten wanneer u deze huurt.

Vind uw boot

Met welke boot ga jij op pad? Ze zijn beschikbaar van 2 tot 12 personen

Gevarieerd aanbod
Honden welkom
24/7 storingsdienst
Geen vaarbewijs nodig