Ontdek & Geniet

De mooiste vaarroutes door Friesland

Onze boten
Onze vaarroutes afbeelding

De Noord-oost Route

Week 7 dagen

De Noordoost route lijdt u via de mooiste natuurgebieden naar het Noordoosten van Friesland. Afwijkend van de Groningenroute heeft deze route een doorvaarthoogte van 2,40M. Door de vele smalle wateren en sluizen is deze route ook minder geschikt voor de beginnende huurder. Heeft u dus vaker bij Yachtcharter Sneek gehuurd, of vaarervaring op motorjachten, laat u dan verassen door deze mooie route.

Noordelijke Elfstedenroute

Week 7 dagen

De Elfstedentocht niet op schaatsen in de winter maar op een boot met mooi weer ontdekken? Dat kan met de Noordelijke Elfstedenroute van Yachtcharter Sneek. Deze vaarroute is geschikt voor schepen met een doorvaarthoogte van maximaal 2,40M (met platte mast).

Weekendroute Zuid

Weekend 2 - 3 dagen

In een weekend langs gezellige watersportdorpen met ieder zijn eigen karakter ontdekt u Friesland op zijn best. Via Langweer, het Tjeukemeer, Slotermeer, Heeg, Workum, Bolsward en IJlst ontdekt u in korte tijd ontzettend veel mooie plekken. Gaat u mee op ontdekking langs Zuidwest Friesland?

Weekendroute Noord

Weekend 2 - 3 dagen

Een weekendje genieten in Friesland? Met deze noordelijke weekendroute geniet u van al het moois wat Friesland u te bieden heeft. De afwisseling in deze route maakt het extra leuk. Van natuurgebieden, naar een klein pittoresk dorp en de hoofdstad van Friesland.

De Midweek route

Midweek 4 - 5 dagen

Heeft u voor een midweek een motorjacht gehuurd? Dan is de Midweek route ideaal voor u! Met deze Midweekroute vaart u in het Noorden van Friesland, langs gezellige dorpen en steden. De Midweek route is voor zowel de beginnende als de gevorderde watersporter prima te varen.

De Turfroute

Week 7 dagen

De turfstekers en scheepsjagers mogen dan in geen velden of wegen meer te bekennen zijn, de geschiedenis van de turfwinning en turfvaart is nog immer voelbaar langs de Turfroute door Friesland, Noordwest-Overijssel en Drenthe. De Turfroute is een prachtige tocht door een veelzijdig gebied.

De Zuidroute

Week 7 dagen

Het mooiste van het zuiden van Friesland en een klein stukje Overijssel. De Zuidroute brengt u in een week langs leuke dorpen en steden. Bij deze route is iets meer vaarervaring fijn, dit in verband met de vele bruggen en sluizen.

De Groningenroute

Week 7 dagen

Varen langs twee natuurgebieden, maar ook twee grote steden bezoeken? Dan is de Groningenroute voor u en uw motorjacht wellicht geschikt! Naast varen in Friesland bezoekt u ook de provincie Groningen. De Groningenroute is voor zowel de beginnende als de meer gevorderde schipper goed te bevaren.

De Friesland route

Week 7 dagen

Lang kleine dorpen en steden in Friesland, de mooiste natuur ontdekken. De Friesland route heeft het allemaal en is uitermate geschikt voor beginnende en meer ervaren huurders.